Кралят на Тайланд се самоизолира с харема си в хотел

Самоизолацията, макар и необходима за спиране на разпространението на коронавирус, може да дойде ръка за ръка с чувството на самота.

Карантината е придобила странни и форми в световен мащаб, от известни личности, които се нанасят в къщи или имения до хора, които се изолират се под наем на плажове и селски райони.

И макар пандемията COVID-19 да показа, че всеки може да се разболее,  един крал се опитва да поддържа луксозния си начин на живот въпреки вируса.

Тайландският крал Маха Ваджиралонгкорн  е наел цял хотел в Германия, за да може да се самоизолира там с харема си от 20 жени и слугите си.

Сред закриването на всички хотели поради кризата, Grand Hotel Sonnenbichl кандидатства и получава специално разрешение за настаняване на краля и неговата компания.

Разположен в подножието на Алпите, хотел „Гранд“ се гордее с панорамна гледка към заснежената планинска верига, с достъп до ски дейности и „изискани стаи и апартаменти“, според уебсайта му.

С разходките край езерата и наличните СПА съоръжения, животът на краля в самоизолация, не изглежда точно като мерките, които сме свикнали да виждали, че предприемат хората, а прилича по-скоро на петзвездно луксозно пътуване за възрастни.

 

67-годишният крал на Тайланд е забелязан да се наслаждава на удобствата на луксозния хотел, карайки колелото си навън с няколко от жените в харема си.

Говорител на областната служба потвърди, че на други гости не е позволено да отсядат в хотела: „Районният офис на Гармиш-Партенкирхен направи изключение за Grand Hotel Sonnenbichl, тъй като гостите са единична, хомогенна група.“

Заради луксозната самоизолация, в която Ваджиралонгкорн живее понастоящем, критиките от неговото Кралство Тайланд пламнаха, като хештег #WhyDoWeNeedAKing в Twitter.

Тайланд беше първата страна извън Китай, регистрирала случай на вируса още през януари.

 

- реклама -