ваксинация

Kолкото и колосално безумие някой някъде да напише, задължително някой някъде ще му повярва

От Фейсбук профила на журналиста Петьо Блъсков
Нещо много опасно се случва в момента.
Живеем в информационна епоха, в която всеки зловреден тип или просто куха кратуна с клавиатура може да облъчва хората с каквото си иска.
Сега, повече от всякога, важи принципът на написаното слово – колкото и колосално безумие някой някъде да напише, задължително някой някъде ще му повярва.“, напиша в профила си във Фейсбук Петьо Блъсков.
„Когато безумието е, че земята е плоска или извънземните са заключени някъде из американските лаборатории, не е страшно. Страшното идва, когато човеконенавистни организации активират платените си агенти в социалните мрежи и медиите да обясняват, колко са страшни ваксините. У нас подобни организации не липсват. Цялата политическа шайка, която тероризираше София цяло лято, в момента бълва лъжи и подигравки за животоспасяващите ваксини. Снимчици, колажчета, лесни за поглъщане от масовата аудитория, която не отделя много време за размисли.
Знам, че при появата на всяка ваксина е имало опасения и съмнения, нормално е. Различното сега е фалшивата информация, която прелива от Интернет.
Туберколоза, полиомиелит, заушка, едра шарка и какво ли още не е елиминирано от ваксините. Към всяка от тях в началото е имало недоверие. В момента, обаче, тези естествени емоции се използват за политически дивиденти.
Всичко, разбира се, цели да подкопае доверието в държавата, за да могат маргиналите да се намърдат в сериозната политика. Това добре, играта е такава, но тук става въпрос за здравето и живота на хиляди българи. Става въпрос и за икономика, култура и изобщо България, чийто народ, колкото повече отлага ваксината, толкова по бавно ще излезе от кризата.
Братя, мислете!
Аз ще се ваксинирам.“
- реклама -