Сблъсък, Русе-Велико Търново, път, катастрофа

Кола се обърна по таван в Кресненското дефиле, двама души пострадаха

Възрастно семейство пострада, след като лекият им автомобил се преобърна по таван на главен път Е79 в кресненското дефиле. Пътният инцидент е станал в 12.30 часа в събота на прав участък между разклона за Стара Кресна и жп-гара „Яворов“.

Автомобилът, управляван от 83-годишният мъж, е поднесъл заради мократа настилка, ударил се е в скалистия скат и се е преобърнал в насрещната лента.

Шофьорът е с травма на главата и предмищницата, а жената – с травма на гръдния кош. И двамата са транспортирани за болницата в Благоевград, правят им се изследвания.

За час движението в участъка беше затруднено, тъй като се извършваше само в едната лента. От двете страни се натрупаха колони от автомобили. След изтеглянето на автомобила пътят е опесъчен.

Четирима души бяха ранени при друга катастрофа – на пътя Банско – Гоце Делчев.

Към 14.45 часа на остър завоя след село Места в посока Гоце Делчев, са се ударили челно два автомобила. На място са обработени травмите на 23-годишна от Пазарджик и мъж на същата възраст от село Буково. И двамата са с контузии на ръката и главата, отказали са да постапят в болница.

В МБАЛ-Разлог са приети двама съпрузи на 69 и 63 години от село Равда, те са били във втория автомобил. Мъжът е с контузия на подбедрица, а жената с контузия на гръдния кош. Няма опасност за живота им.

Причините за инцидента, станал на мокра пътна настилка се изясняват.

- реклама -