Кметът на Синя вода пред FN: Бащата пребил децата си заради сметка за вода, това не се случва за пръв път

Тази седмица три деца бяха изведени от семейството си. Две момичета на 10 и 6 години, както и братчето им, бяха настанени в приемни семейства след домашно насилие. В сряда бащата започнал да бие по-голямата сестра, тя успяла да избяга и да подаде сигнал. Гневът се прехвърлил върху по-малкото момиче.

Кметът на село Синя Вода Шенол Етемов разказа пред FN, че това не е първият случай на домашно насилие в семейството. Той е кмет от 4 месеца и е първият, за който разбира по време на неговото управление. След побоя децата са били в изключително тежко състояние. Момичетата имали синини по лицето, ръцете и тялото.

Едното дете разказало, че баща й я настъпвал с крак, а по дрехите му имало следи от обувка.

„Децата живеят с майка си и бащата си. Майката е безработна, а бащата работи. Децата ходят на училище. Бащата не употребява алкохол.“, разказа кметът на Синя вода.

Децата често си играли на чешмата.  Когато бащата получил сметката за вода – се ядосал, защото нямал с какво да я плати, разказа пред FN Етемов.

Бащата признал и пред полицията, че е набил децата заради сметката за вода.

С децата работи психолог, разследването за домашно насилие срещу бащата продължава. Ще мине време преди социалните да решат дали децата могат да бъдат върнати в семейството.

- реклама -