Канзас Сити Чийфс
Снимка: https://twitter.com/Chiefs

Канзас Сити обърна Филаделфия и взе Супербоул

Канзас Сити Чийфс е шампион в Супербоул LVII след победа над Филаделфия Ийгълс с 38:35. Вождовете направиха обрат, въпреки че имаха пасив от 10 точки на почивката. Те изоставаха и в началото на последната четвърт – 27:21.

Титлата е втора за Канзас Сити в последните четири сезона. Предишната беше през 2020 г. след успех над Сан Франциско. Тимът и загубен финал в този период – от Тампа Бей. Предишният успех за Супербоул беше през далечната 1969 г.

Мачът на стадион „Стейт Фарм“ в Глендейл, Аризона, се игра пред 67 827 зрители. Те и милиони други по света видяха третия най-резултатен Супербоул със 73 точки. Другите са Сан Франциско – Сан Диего (75 т., 1995 г.) и Филаделфия – Ню Инглънд (74 т., 2018 г.).

MVP във финала стана Патрик Махоумс. Куотърбекът на Канзас Сити подаде три тъчдаун паса и завърши с общо 21 завършени подавания от 27 опита за 182 ярда. Махоумс пробяга и сам 44 ярда. Освен това той нямаше нито едно пресечено подаване. Махоумс освен това беше избран за MVP и на редовния сезон. Подобно нещо не се е случвало в НФЛ от 1999 г.

Супербоул LVII влезе в историята и с това, че в него двама братя играха един срещу друг. Това бяха Травис Келси (Чийфс) и Джейсън Келси (Ийгълс). Както и с това, че за първи път и двамата титулярни куотърбекове са тъмнокожи.

- реклама -