Канзас Сити, Супербоул

Канзас Сити взе Супербоул 2020 – ВИДЕО

Канзас Сити Чийфс спечелиха Супербоул 2020 с епичен обрат над Сан Франциско 49-ърс с 31:20. Това бе 54-ят Супербоул в стотния сезон на НФЛ.

Канзас Сити стигна до трофея благодарение на силната игра на куотърбека си Патрик Махоумс. Чийфс триумфираха 50 години след първата си победа в Супербоул. Това бе и последната поява на вождовете в мача за титлата.

Махоумс стана MVP на финалния мач, след като завърши с 26 успешни от общо 42 паса на 286 ярда. Куотърбекът подаде за два тъчдауна, имаше две пресечени паса, а освен това и сам реализира тъчдаун за тима си. 24-годишният Махоумс е най-младият играч в историята, който става MVP и печели Супербоул. Треньорът Анди Рийд пък спечели за пръв път в кариерата си шампионски пръстен на 61 години.

Канзас Сити изоставаше с 10 точки – 10-20 в началото на четвъртата четвърт. Чийфс обаче записаха 21 точки за 4 минути и 57 секунди, за да вземат трофея „Винс Ломбарди“.

„Никога не загубихме вяра, че можем да спечелим. Нито едно от момчетата не наведе глава, когато изоставахме или не спря да се бори. Имаме правилния тип – Анди Рийд, който да ни води и постигаме успехи“, заяви Махоумс.

- реклама -