Кайли Миноуг става на 50 – красива и устремена

На днешния 28 май своя 50-годишен юбилей празнува една от най-популярните и обичани поп певици в последните десетилетия – Кайли Миноуг

Тя е родена през 1968 година в Мелбърн, Австралия и освен в музиката, става популярна още с роли в киното, театъра и телевизията.

Макар и с известен спад през 90-те, кариерата на Кайли е една от най-успешните в съвременната поп-музика. В Европа и Австралия тя се нарежда сред най-известните певици и секс-символи на своето поколение. Певицата има 9 песни, станали номер едно в класацията за сингли ARIA.

Ето интересни факти за живота на австралийската поп дива:

Майката на бъдещата звезда е била балерина, а баща й – счетоводител. Желанието на майката в крайна сметка надделява и Кайли, заедно със сестра си Дани, започват да се явяват на редица кастинги още като деца.

Музикалната звезда има ирландски и шотландски корени.

Нейната сестра Дани Миноуг също е популярна певица.

Всъщност, бъдещата поп дива става популярна първо на малкия екран с участието си в австралийската сапунена опера „Съседи“ в края на 80-те години. След това Кайли продължава своята кариера като поп-изпълнителка.

Кайли Миноуг дебютира на малкия екран още на 11 години, когато се се снима в първия си сериал „Skyways“.

През май 2005 година певицата е диагностицирана с рак на гърдата. Това става по средата на нейното световно турне. Кайли се подлага на дълго лечение, което приключи едва в началото на 2007.

Певицата страда от хипергликемия. Затова в едно интервю тя признава, че захарта „не е най-добрият й приятел“.

През 2008 година е наградена от кралица Елизабет с Орден на Британската империя за нейните заслуги към музиката.

Кайли Миноуг е имала връзка с покойния вокалист на INXS Майкъл Хътчинс, както и с австралийската музикална звезда от 90-те Джейсън Донован.

През февруари 2012 година музикалният канал VH1 нарежда Кайли Миноуг под номер 47 в класацията „Най-великите жени в музиката за всички времена“.

Точно преди 10 години – през май 2008 година, тя изнесе първият си и засега единствен концерт в България на столичния стадион „Локомотив“.

- реклама -