Месут Йозил, Арсенал
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Йозил и още двама от Арсенал не намалят заплатите си

Атакуващият полузащитник Месут Йозил и още двама играчи на Арсенал отказаха намаление на заплатите си. Артилеристите съобщиха за намаление от 12.5% вчера, но се оказа, че не всички са съгласни. И то въпреки, че лондонският клуб подчерта, че тези пари ще бъдат върнати, ако сезон 2019/20 се поднови и отборът постигне „определена цел“, която очевидно се явява място в Топ 4.

Германецът е най-високоплатеният играч на артилеристите със заплата от 350 000 паунда седмично. Той е заявил, че иска да прецени икономическия ефект, предизвикан от коронавируса и затова няма да бърза с решението. Йозил е уведомил съотборниците си, че уважава тяхното решение, но иска така да бъде и с неговото.

Агентът му Еркют Согут по-рано този месец каза, че чак след три месеца ще е ясно как ще се отрази ситуацията на финансите на клубовете. Съответно – той не е съгласен сега да се преговаря за по-ниска заплата.

Имената на другите двама футболисти на Арсенал не се огласяват. Според „Гардиън“ преговорите с тях продължават.

Първенството на Англия бе преустановено през март. Все още не е ясно кога ще стартира отново, но едва ли ще е преди средата на май.

- реклама -