Арсенал
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Играчите и треньорите на Арсенал намалиха заплатите с 12.5%

Играчите от първия отбор на Арсенал, както и мениджърът Микел Артета, са намалили заплатите си. Те ще взимат 12.5% по-малко от първоначално договореното. Причината е пандемията от коронавирус. Според Висшата лига споразумението е било „доброволно“. С намалена заплата ще бъдат и повечето треньори на Арсенал.

Артилеристите заявиха, че всички ще получат пълните си заплати, ако постигнат определени цели. „Ще можем да им платим, ако постигнем определени цели. Те зависят директно от представянето на играчите. И те знаят, че ако ги постигнат, ще бъдем в по-силна позиция финансово“, се казва в изявление на Арсенал.

„Споразумението се базира на идеята, че ще завършим настоящия сезон и ще получим пълните пари от тв права. Дискусиите бяха позитивни и конструктивни. Всички разбират заплахите и неяснотите, които предизвиква пандемията. Играчите и треньорите показаха ясното си желание да подкрепят семейството на Арсенал. Горди и благодарни сме“, добавиха от клуба.

До този момент още три други клуба от Висшата лига обявиха намаление на заплатите. Първи бяха от Саутхемптън, последваха Уест Хем и Уотфорд.

- реклама -