Йорданка Фандъкова, зелени зони, паркиране София столица спортна

Йорданка Фандъкова: В Борисовата градина много пъти имаше желаещи да стоят хотели

„Опитвано е много пъти в Борисова градина да се строят хотели, за това искаме подробен устройствен план, за да избегнем подобно строителство“. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БТВ. „Няколко пъти съсобствениците на къпалнята „Мария Луиза“ искаха да строят хотел там. Столична община ги спря“, уточни столичният кмет.

Фандъкова добави, че в периода 1997 – 2005 година части от Борисовата градина или са били продадени, или са включвани в търговски дружества. В дейността на тези дружества се споменавало хотелиерство и строителство.

 

„Моят подход и ангажиментът, който съм поела, е да запазим историческите ценности на нашия град. Ще запазим историческата част на София, както и Борисовата градина.“, уточни Фандъкова.

„Само преди няколко години никой не искаше да ходи в парковете, защото не се косяха, а сега няма място. Продължаваме това поддържане. Тази грижа означава да запазим това, което е останало от парковете и градинките в нашия град. Именно за това решихме, че трябва подробен устройствен план. В проекта има план за изграждане на нови обекти, които според мен няма нужда да се изграждат. „, каза още кметът на София.

„Обвинението срещу Евгени Крусев е по определен проблем. Проектът, за който е обвинен е огромен и зад него стоят много хора. Съдът ще реши, а за нас поуките са ясни“. Така Фандъкова коментира внесеният в съда обвинителен акт срещу Крусев по обвинение, че е ощетил общината с 1 млн. лв.

„Когато наближат местните избори ще взема решение дали отново да се кандидатирам за кмет на София“, коментира Фандъкова.

Фандъкова не е запозната със сделката между „Еврохолд“ и ЧЕЗ България.

„За мен е важно да има инвестиции в това дружество. Играта на „дискотека“ в столични квартали е именно защото няма инвестиции. Ще настоявам и за качественото обслужване“, заяви още Фандъкова.

- реклама -