Костадин Ангелов, наказателни отряди, болници, Казичене

ГЕРБ дава Стойчо Кацаров на спецпрокуратурата (Видео)

ГЕРБ със сигнал за нарушение в здравната система.

Нарушенията са извършвани по времето на Стойчо Кацаров, заяви проф.Костадин Ангелов.

Документи, разкриващи факти и обстоятелства за евентуално извършено престъпление по служба с цел лично облагодетелстване и дали има конфликт на интереси от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, внася ГЕРБ в специализираната прокуратура и КПКОНПИ.

Става въпрос за случаи от дейността на Кацаров и като министър, и като председател на УС на Сдружение „Център за защита правата в здравеопазването“,

регистрирано в СГС на 8 октомври 2007 г. Председател на УС до 10 юни 2021 г е Стойчо Кацаров.

Един от основните проекти на това сдружение е националната система за външна оценка на качеството на клиничните лаборатории.

Договорите са подписани от Кацаров и са възмездни, обясни праф. Ангелов.

Той е внесъл въпрос към министъра на здравеопазването.

От отговора той е научил, че със заповед на Кацаров е имало заповеди за плащане от МЗ до 3 болници – „Иван Рилски“, МБАЛ Шумен и „Свети Георги“, с които сдружението му има сключени договори.

На 18 май, когато Кацаров е министър и председател на УС на сдружението, стартира процедура за проект на изменение на наредбата за утвърждаване на стандарта по клинични лаборатории.

Буди съмнение, че министърът умишлено променя стандарта с оглед облекчаване дейността на сдружението си, каза проф. Ангелов.

- реклама -