Горанов

Финансовият министър: Президентът пое ролята на лидер на опозицията

Румен Радев пое ролята на лидер на опозицията. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов в предаването „Лице в лице“ по bTV, за което вчера интервю даде и държавния глава.

„Повод за радост е всяко подобряване на външните оценки на България и не съм съгласен с позицията на президента Румен Радев, че не трябва да гледаме външните оценки. За подобни оценки други държави полагат много усилия“, каза Горанов, визирайки критиките на президента относно подобрения кредитен рейтинг на страната, даден от „Стандарт енд Пуърс“ преди седмици.

„Малкият политически опит на Радев не му дава покой, не трябва да критикува всичко положително, постигнато от правителството. Много хора усещат подобряването на икономическото състояние. Но това го усещат по-образованите хора“, смята Горанов.

Финансовият министър заяви, че през последните години правителството полага много усилия за повишаване на качеството на образованието, така че повече хора да могат да имат по-добър шанс да се реализират в новите пазарни условия.

Горанов смята, че Радев се е припознал като наследник на тройната коалиция, цитирайки данни от времето на нейното управление. „Президентът е поднесъл фактите, макар и верни, манипулативно, това разрушава доверието между институциите, категоричен е финансовият министър. „Не трябва да отдаваме чак такова значение на позицията на президента“, добави той.

- реклама -