Експлозии в бензиностанция в Румъния, един загина, десетки са ранени

Един човек е загинал днес, а 46 са ранени при две експлозии в бензиностанция в Креведия, Румъния, близо до столицата Букурещ, предаде Ройтерс.

При първата експлозия огънят се е разпрострял до две цистерни и близка къща, уточнява агенцията.

Разпоредена е евакуация на хората в радиус от 300 метра, като движението на автотранспортни средства е било преустановено, информираха от румънския Генерален инспекторат за извънредни ситуации (IGSU), предава БТА.

25 коли на противопожарната служба са пристигнали на място за потушаване на огъня. Осем души са били интубирани, след като са претърпели тежки изгаряния според данните на здравното министерство.

Втората експлозия е била в бензиностанцията LPG, като са пострадали 26 пожарникари, съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Раед Арафат, който ръководи отдела за извънредните ситуации.

Той уточни, че към момента на изявлението му огънят все още не е бил напълно потушен и предупреди, че са възможни още експлозии на това място, защото опасност представлява трета цистерна.

„Почти сигурно четирима от ранените ще бъдат транспортирани в болници в Белгия и Италия“, заяви премиерът на Румъния Марчел Чолаку след извънредно заседание на сформирания кризисен щаб.

- реклама -