Лолобриджида

Джина Лолобриджида е в болница в тежко състояние

Джина Лолобриджида – италианската звезда от средата на миналия век е приета в болница в Рим с тежка бронхопневмония. Актрисата скоро ще навърши 90 години.
Според в.“Кориере дела сера“ Лолобриджида е била приета заради високата си температура, която на нейната възраст може да се окаже фатална. Здравословните проблеми на звездата започнали след Коледа и се усложнили в последните дни.

Лекарите не се ангажират с прогноза за състоянието на звездата

Лолобриджида е от поколението актриси, направили първата сексреволюция в европейското кино – София Лорен, Бриджит Бардо, Клаудия Кардинале. 455656

Тя влиза в голямото кино в края на 40-те години на миналия век и веднага се превръща в звезда. Малко преди това става трета на конкурса „Мис Италия“.

Филмите, които я правят световноизвестна са „Фанфан Лалето“ (1952) и „Парижката Света Богородица“ (1956).

През 1955-та година е обявена за най-красивата жена в света

Неотдавна актрисата, която вече е на достолепна възраст се оказа жертва на сватбена измама. Лолобриджида с изненада открила, че е сключил брак в Испания без нейното присъствие с бившият си годеник Хавиер Ригау. Мъжът, който е с 35 години по-млад от нея я накарал да подпише документ, който си мислела, че е пълномощно. 7th annual Rome Film Festival - Storia Di Un Ragazzo Calabrese premiere

„Преди време той ме убеди да му дам пълномощно, което му трябваше за някаква сделка. Но, се боя, че той се е е възползвал от това, че не зная испански и кой знае какво всъщност съм подписала…“, сподели наскоро Лолобриджита.

През септември 2016 г. римската прокуратура поиска 8 месеца затвор за Ригау за измама.

- реклама -