облачно, дъжд, време, прогноза

Днес ще бъде облачно, на места се очаква и дъжд

През следващото денонощие облачността ще е предимно значителна и главно през деня, на отделни места в Северна и Западна България ще има слаби валежи от дъжд. Покрай Дунав, където вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен, ще бъде и мъгливо.

Северно от планините и в Югоизточна България ще духа умерен югозападен вятър.

Минималните температури в отделни котловини и Североизточна България ще са около и малко под нулата, в останалата част от страната ще са предимно между 2° и 7°, за София – към 2°.

Максималните температури ще са от 6°-8° в местата с по-трайна мъгла до 13°-15° в Предбалкана и крайните южни райони, в София – около 10°.

Над планините облачността ще е значителна. В отделни райони в масивите в западната половина на страната ще има слаби валежи от сняг, под около 1700-1800 метра – от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа предимно умерен югозападен вятър, който след обяд отначало в северните райони ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

- реклама -