Държавата продължава да помага финансово на пострадалите райони след обилните валежи

„Благодарност на строителите и полицаите, които денонощно работиха по възстановяването на участъка между Гоце Делчев и Банско. Тук вследствие на придошлите води реката подкопаваше пътя“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети възстановеното трасе заедно със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. За укрепването на участъка Агенция „Пътна инфраструктура“ до настоящия момент е осигурила 120 000 лева.

Движението беше възстановено бързо и в двете платна, като от четвъртък вечерта е разрешено и преминаването на тежкотоварни превозни средства в двете платна.

В сряда премиерът Бойко Борисов лично дойде на пропадналия път в следствие от повишените води на река Места, където бе обсъдена създадената организация от отговорните звена за нормалния ритъм на движение на трафика по време на ремонта.

Министър-председателят Борисов акцентира, че държавата продължава да подпомага с финансови средства пострадалите райони вследствие на обилните валежи през последните дни в страната и не спират възстановителните дейности по места.

В средата на седмицата и село Блатска остана без мост, след като придошлите води на Места скъсаха диги и откъснаха моста на селото. Борисов обеща на хората от отсрещния бряг скоростен ремонт, за да могат да прекосяват реката. А днес той лично пристигна на място, за да открие символично съоръжението.

 

„Това, което ме прави най-доволен, е отношението на хората в тези на пръв поглед малки населени места”, заяви премиерът при откриването на моста. Той обеща, че на пролет ще бъдат поправени дигите край реките, за да се избегнат инциденти, като от тези през отминалите дни.

„Ако не бяхме давали пари за КТБ и за руските реактори, щяхме да имаме пари да заринем планината с диги. Тези пари не извират. А и сме единствената държава в Европа, която работи. Във Франция вечерният час започва в 18 часа, представяте ли си да ви кажа „След 18 часа всички по къщите“? Трябва да сме благодарни за това, което имаме“, подчерта Борисов.

Премиерът обяви, че трябва да е започнало и разчистването на река Искър край Своге.

- реклама -