Вернер, Лайпциг

Челси се разбра с Вернер, ще плати 50 млн. евро

Челси вече се е договорил с нападателя Тимо Вернер, съобщи БиБиСи. Според „Кикер“ пък сините от Лондон ще платят „само“ 50 млн. евро за национала на Германия.

По-рано се считаше, че клаузата за откупуването му от Лайпциг е в размер на 60 млн. евро. „Кикер“ обаче твърди, че фиксираната сума е по-ниска. Още вчера и германското издание и БиБиСи съобщиха, че Челси вече преговаря с Вернер. Явно преговорите са се развили доста бързо.

Вернер ще стане втората най-скъпа продажба в историята на Лайпциг. На първо място е Наби Кейта. Ливърпул плати за него 68 млн. евро през 2018-а. Иначе самият Вернер дойде в Лайпциг за 10 млн. евро през 2016-а от Щутгарт. По-късно биковете платиха още 4 млн. евро на Щутгарт в различни бонуси. Нападателят има 154 мача за клуба, в които вкара 92 гола и асистира за още 39.

Челси – по-добър от Байерн и Атлетико Мадрид

През миналото лято Байерн опита да купи Вернер, чийто договор изтичаше след една година. Баварците обаче не искаха да платят 25 млн. евро за него. Атлетико Мадрид беше готов да плати, но самият Вернер отказа да отиде в Испания. После той удължи контракта си с Лайпциг и в него бе добавена клаузата за цената му през настоящето лято. Тя изчита на 15 юни.

- реклама -