Часове до звездния бенефис на Стоичков

„Този празник е за всички българи, защото те го заслужават и аз не съм забравил, че съм тръгнал оттук“, обяви Христо Стоичков, ден преди юбилейния мач „50 години номер 8“.

Хиляди се очаква да гледат мача тази вечер от 20 часа от трибуните на Националния стадион „Васил Левски“. На трибуните ще бъде дори българският патриарх Неофит, който ще седне до президента Росен Плевнелиев.

Футболното шоу на терена ще събере на едно място звезди от близкото и далечно минало.

 Хосе-Мари Бакеро, Иван Саморано, Христо Стоичков
Хосе-Мари Бакеро, Иван Саморано, Христо Стоичков

Ромарио, Роналдиньо, Роберто Баджо, Самуел Ето’о, Звонимир Бобан, Деян Савичевич, Георге Хаджи, Предраг Миятович, Джанфранко Дзола, Карлос Валдерама, Михаел Лаудруп, Хосе Мария Бакеро, Уесли Снайдер, Хуан Роман Рикелме са само част от звездите, които ще видим на родния терен.

Легендите от Световното в САЩ през 1994-та също ще са тук – Емил Костадинов, Наско Сираков, Йордан Лечков, Красимир Балъков, заедно с Любослав Пенев, Димитър Бербатов и Мартин Петров.

Мачът ще бъде прекъсван за почит с едноминутно мълчание на починалите тази година Трифон Иванов и Йохан Кройф.

Треньорите на двата отбора също ще са звезден тандем. Единият тим ще се ръководи от Димитър Пенев и Христо Бонев, а другият – от Боб Брадли и Хосе Мария Бакеро.

Основната интрига е ще дойде ли Диего Марадона, който е ангажиран с турнир за ветерани в Дубай.

Запознати обаче твърдят, че все още има малка вероятност Дон Диего да кацне в последния момент с чартърен полет от Дубай.

Култовото шоу ще промени трафика в центъра на София.

Вече са забранени престоят и паркирането на моста пред Националния стадион; на ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”; на пл. „Св. Александър Невски”, северозападната дъга, между ул. „Оборище” и ул. „11-ти август”.

От 18 часа до края на събитието ще бъде забранено и движението на автомобили по улица „Ген. Гурко“, „ бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Драган Цанков“ в района на стадиона.

Ограничението не важи за градския транспорт. Частично се променя маршрутът на автобус № 75, който ще пътува само до Военна академия.

 

- реклама -