Борисов, Шарл Мишел

Борисов на среща с Шарл Мишел: Европа се нуждае от обща политика за емигрантите- Видео

Премиерът Бойко Борисов разговаря с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Шарл Мишел е на посещение у нас, след като вчера заедно с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен прелетяха с хеликоптер над границата.

След посещението си у нас те оцениха високо начина, по който българските власти опазват границите, както и стремежа на властите да се борят за добросъседство и мир.

Европейският елит обяви, че България може да разчита на европейската солидарност. С това послание приключи срещата между премиера Бойко Борисов, председателят на европейския съвет Шарл Мишел и председателя на еврокомисията Урсула фон дер Лайен.

„Европейският съюз е с водещо значение за поддържането на мира и стабилността в региона в контекста на мигрантската криза. Затова продължаваме задълбочаването на диалога и общите европейски действия, трябва да намерим трайни решения“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. „Европа се нуждае от обща емигрантска политика, от спешни решения, които съм убеден, че могат да бъдат постигнати само в диалог с всички засегнати страни, включително и Турция“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

Българският премиер изтъкна, че от ключово значение е управлението на миграцията в настоящия момент да се извършва по всеобхватен и координиран начин, в съответствие с принципите на солидарността и споделената отговорност. „Това остава приоритет за България, която продължава да осигурява високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС“, посочи министър-председателят Бойко Борисов пред Шарл Мишел.

Председателят на Европейския съвет отпътува за Анкара, където ще се срещне с турския президент Ердоган.

- реклама -