Радев Борисов ГЕРБ конфликт Орбан БСП ДПС

Борисов е споделил с президента Радев, че подкрепя най-строгите мерки, предложени от кризисния щаб

Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен разговор с президента Румен Радев във връзка със ситуацията с коронавируса в страната. Премиерът Борисов заедно с председателя на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, които също са присъствали на разговора на министър-председателя, са информирали държавния глава за мерките, които Щабът и правителството са предприели до момента.

Премиерът е изтъкнал необходимостта всички институции да бъдат единни в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че ще тя ще работи изцяло в техен интерес.

Борисов е акцентирал и върху забележителния консенсус, с който Народното събрание гласува обявяването на извънредно положение в страната.

Министър-председателят е отбелязал, че броят на установените случаи на коронавирус в България само за един ден се е увеличил с 30 % и случаите на инфектирани са вече общо 41 за страната. Премиерът Борисов е заявил, че напълно подкрепя позицията на Националния оперативен щаб за необходимостта от въвеждането на най-твърдите мерки.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство. По тази причина министър-председателят е заявил намерението си да разговаря с представители на всички парламентарни групи.

- реклама -