Кризисният щаб предлага още по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса

Кризисният щаб ще предложи на МС по-твърди мерки срещу разпространението на коронавируса. Това заяви председателя на кризисния щаб ген. Мутафчийски. „Не бива да се посяга на магазините за хранителни стоки, аптеките.“, уточни той.

Той предупреди да не се окажем в ситуация както е в Италия да правим тежките избори кой ще живее, защото нямаме апарати, и кой ще ни лекува.

„Наложените мерки до момента не дават задоволителен резултат. Днес на централни места в София животът сякаш продължаваше без никакви смущения. Не бива в никакъв случай да бъдем лекомислени. Към нас се задава епидемия, която е с невиждана ярост досега в човешката история. Трябва да бъдем отговорни към нас самите и към своите близки и приятели.“, заяви ген. Мутафчийски.

„Изпаднахме в дребнотемие като това дали фризьорските салони ще работят, това означава, че не сме узрели за това, което предстои“, каза Мутафчийски.

Той подчерта, че подценяването на ситуацията ще доведе до загуба на човешки животи и то на най-уязвимата група – нашите родители.

41 са регистрираните случаи на коронавирус. Повече от 200 проби са изследвани за денонощието. Реално с 30% увеличихме броя на заболелите за един ден.

В последните часове заболелите в Германия се увеличиха с 50 %. Цяла Европа въвежда извънредни мерки, въпреки последствията, които ще има това.

- реклама -