Бойко Борисов получи орден от Сърбия (ВИДЕО)

Президентът на Сърбия Александър Вучич удостои премиера Бойко Борисов с „Орденът на Република Сърбия“. Призът се дава, когато страната чества и националния си празник – Денят на държавността на Република Сърбия.

Борисов поздрави Сърбия за националния празник.

Той прие наградата от името на всички българи.

„Позволете ми да приема тази награда от името на всички българи, които положиха огромни усилия по време на Българското председателство – на всички, които вярваме, че Сърбия е неразделна част от Европа, че в най-скоро време ще бъде член на Европейския съюз“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Белград, след като беше награден с най-високото държавно отличие на Сърбия „Орденът на Република Сърбия“.

Българският министър-председател подчерта, че няма по-добро от това съседите да са държави-членки на ЕС, защото така заедно можем да работим по набелязаните инфраструктурни проекти – жп линиите, магистрали, газопроводи, туризъм. „Мога да ви уверя, че колкото и труден да е светът, колкото и трудни решения да взехме, особено след война – аз вярвам и виждам, че Сърбия върви по верен път и няма по-хубаво от приятелството, от мира и дружбата между народите,“ категоричен бе Борисов, цитиран от правителствения пресцентър.

„Орденът на Република Сърбия“ е най-високото държавно отличие в страната.

Той се връчва с указ за изключителните заслуги на министър-председателя Бойко Борисов за развиването и затвърждаването на миролюбивото сътрудничество и приятелските отношения между Република Сърбия и Република България.

- реклама -