Бежанец рани свещеник с нож

Бежанец е ранил с нож свещеник в белгийската провинция Лимбург, съобщи телевизия RTL.

В неделя бежанец, чиято личност не е установена, е почукал на вратата на дома на 65-годишния католическия енорийски свещеник Жо Вандерле. Помолил да го пусне да си вземе душ, на което свещеникът не могъл да откаже.

При излизането си от банята, представил се като търсещ убежище в съседна Холандия, е поискал пари от свещеника. След като получил отказ, той нанесъл наранявания с нож на Вандерле, след което избягал.

Губещият кръв свещеник е успял да извика бърза помощ, благодарение на която е успешно опериран и живота му е вън от опасност.

Прокуратурата в Лимбург започна разследване, полицията търси свидетели.

Властите не определят нападението като тероризъм.

Терористи убиха свещеник във Франция

Преди седмица двама мъже, въоръжени с ножове, взеха заложници и заклаха свещеник в църква във Франция, област Нормандия.

Терористите са крещели „Аллах е велик“. След това и Ислямска държава пое отговорност за терора, който е в отговор на призива на организацията да се извършват атаки над страните от коалицията на кръстоносците.

В социалните мрежи беше разпостранено и видео на нападателигте, които са се заклели във вярност на лидера на терористичната групировка.

Убитият свещеник е 84- годишният Жак Амел. Ватикана нарече убийството му варварско. След варварският акт цялата католическа общност осъди нападението и насаждането на религиозна омраза.

- реклама -