Еган Бернал, Джиро
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Еган Бернал спечели Джиро д’Италия 2021 – ВИДЕО

Еган Бернал спечели Джиро д’Италия 2021, след като не допусна грешки в последния етап от обиколката. Колоездачът на Инеос Гренадиерс докосваше титлата още вчера, след като запази аванс от над две минути след края на предпоследния 20-ти етап. Днес той просто не трябваше да допуска сериозна грешка в часовника в Милано.

Колумбиецът се справи уверено с 30-те километра и запази преднината си пред Дамиано Карузо. Италианецът финишира на втора позиция в генералното класиране. Британецът Саймън Йейтс допълни призовата тройка.

Иначе днешният етап на Джирото бе спечелен от Филипо Гана (Инеос). И то въпреки че му се наложи да сменя колелото два километра след старта. Реми Каваня (Декьоник-Куикстеп) вървеше с по-добро време от Гана. Французинът обаче сбърка на един от последните завои и се блъсна в оградата. Това се случи 500 метра преди финала.

За Еган Бернал това е втори триумф в една от трите големи обиколки. Първият беше в Тур дьо Франс преди две години. Следващата голяма надпревара за колоездачите е именно Тура – началото е на 26 юни в Брест.

Като отбор Инеос, бивш Скай, вече има 12 триумфа в Големите обиколки в последните 11 години.

- реклама -