Николай Бареков, съпруга, досиетата Пандора, офшорна фирма
Снимка: Фейсбук

Бареков с хумор: От скромност Христо Иванов ще предложи за премиер шефа си Иво Прокопиев

Журналистът Николай Бареков взе на подбив политичите реплики, резменени между ГЕРБ и ДБ. Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не на шега предложи, ако третият мандат бъде връчен на ДБ, за премиер да бъде предложен Христо Иванов.

„От скромност Хр. Иванов ще предложи на ГЕРБ за премиер шефа си Иво Прокопиев“, написа Бареков във Фейсбук.

По-рано днес излъченият за кандидат за премиер от ПП акад. Николай Денков върна неизпълнен втория мандат на президента Румен Радев. Предстои нов кръг от конслутации с парламентарно представените партии и връчване на третия мандат за съставяне на правителство.

Междувременно Румен Радев изненада „Продължаваме промяната”. Минута, след като Николай Денков върна неизпълнен мандата за съставяне правителство, президентът заяви: „Вчера вашите коалиционни партньори от ДБ заявиха, че единственият шанс за правителство е да се стигне до разбирателство между вас и ГЕРБ по приоритети.”.

Ще искам да обсъдим именно това, заяви Радев и помоли журналистите да напуснат залата. Така Асен Василев, Андрей Гюров и Николай Денков бяха принудени да останат в президентството, за да обяснят могат ли да си взаимодействат с ГЕРБ по националните приоритети.

Списъкът със задачи не получи достатъчно политическа подкрепа, каза Николай Денков и върна папката с мандата на Румен Радев. Дискусията накъде да се развива България тепърва предстои. Тя не е академично занимание, каза Денков.

Кирил Петков не присъства на връщането на мандата. Формално той е на делото срещу Бойко Борисов, което Петков заведе за клевета. Според политолога доц. Тат

- реклама -