Багери и жандармерия

Багери и жандармерия влязоха в пловдивската Арман махала. Премахват незаконни къщи

Багери и жандармерия влязоха в „Арман махала“ в Пловдив, за да продължат със събарянето на незаконните къщи в квартала. Трябва да бъдат премахнати четири постройки, за които няма разрешително.

 

Някои от обитателите сами започнаха да събарят тухлите от незаконните си постройки. Преди три месеца тук бяха бутнати 7 постройки.

В списъка попадат още 15 къщи

Всички те са построени върху общинска земя. За тях съдебните процедури са приключили и заповедите на район „Северен“ за събарянето им са влезли в сила, съобщава Нова телевизия.

Хората в квартала казват, че от 20 години са тук и задават въпроса защо посред зима трябва с децата да ги изкарат на улицата.

На семействата от съборените къщи е предложено да бъдат настанени в общински жилища и през следващите няколко месеца ще живеят там.

„В квартала сме от малки. Общо 13 братя сме. Аз съм с най-голямата къща за бутане. Казаха, че повече къщи няма да ни дават. От отдел „Закрила на детето” казват, че нямат право да ми бутат къщата. Имам седем деца, като едно от тях съм дала на държавата”, разказа Мария Русева, чиято къща е в списъка с незаконни постройки, които днес трябва да се съборят.

- реклама -