Атанасова: Лена Бориславова е летяла до Сочи да прибере моряците, а не Кирил Петков

Десислава Атанасова: Лена Бориславова е летяла до Сочи да прибере моряците, а не Кирил Петков.

„Когато вчера чух за посещението на Кирил Петков в Киев,

първоначално си помислих,

че това отново е лексикална бъркотия и отново Кирил Петков е имал предвид нещо друго“. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира по БНТ обявеното посещение на българска правителствена делегация в Киев. Тя обяви, че по информация на партията не Кирил Петков, а Лена Бориславова е летяла до Сочи, за да прибере българските моряци.

„Моряците колко дни ги спасяваха?

Имаме информация, че Лена Бориславова е летяла до Сочи, за да ги прибере, защо не отиде Кирил Петков, за да ги прибере?“, попита тя риторично.

„Правителството вече му е време да вземе своя еднопосочен билет“, категорична е тя.

„Замислих се, че ако цялата правителствена делегация ще пътува до Киев, след това може да отиде и до Скопие, след това може до Руанда, да мине през Кайманите, където са офшорките на компании, сред които „Джемкорп“, с която правителството подписа меморандум, подчерта Атанасова.

Според нея, има нулево справяне с

всички кризи и задачи от страна на управляващите.

„100 дни са напълно достатъчни, за да разберат българите, че това правителство е най-слабото в историята на България“, категорична е Атанасова. ГЕРБ няма да подкрепя правителство с премиер Кирил Петков. Опозицията няма никакъв ангажимент да подкрепя управляващата коалиция, допълни тя. Според нея наблюдаваме „партийно обладаване“ на постове и „разпределяне на баницата“. Атанасова коментира още, че в „Продължаваме промяната“ няма лидерство, а Кирил Петков и Асен Василев са „двете страни на една монета“.

Фискалният резерв удари дъното – 4,7 млрд., допълни тя.

По темата дали България трябва да изпрати оръжия в Украйна, тя коментира:

„Когато ние сме взимали своите решения, сме изхождали именно от евроатлантическата ориентация и подкрепата за ЕС от нашите избиратели. Правителството за пореден път демонстрира своята безпомощност, заради противоречията, които имат от ден първи. Те нямат едно решение, което в парламента да не е предизвикало трусове“.

„Изчегъртаха ГЕРБ, но не само. Те рязко нарушават Конституцията“, добави Атанасова.

Според нея, поне половината от българските граждани очакват нови избори, а във време на кризи, са нужни решения.

- реклама -