Асен Василев Асен Василев, пътища, АПИ, тол система, публични средства
сн. БГНЕС

Асен Василев: ИТН имат по-агресивна програма за намаляване на разходите

Вчера  лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов представи състава на бъдещо правителство и заяви, че е предложил на трима служебни министри – финансовия Асен Василев, икономическия Кирил Петков и образователния Николай Денков, участие в кабинет с мандата на ИТН.

В своя позиция тримата обявиха, че са отказали на Трифонов заради съществени различия във визиите за финансовата политика.

„Моето мнение е, че трябва да се подхожда балансирано, както подхожда служебният кабинет, а те имат доста по-агресивна програма, що се отнася до намаляване на разходите“.

Това е основното, заяви служебният министър на финансите Асен Василев пред БНТ по повод предложението за кабинет на ИТН. Аз се чувствам комфортно или в икономиката, или във финансите. От други неща не разбирам, така че няма как да бъде полезен, добави Василев. Нека да свърши служебното правителство. След това ще си позволя да коментирам като гражданин, отговори Василев на въпрос какво мисли за част от приоритетите, обявени от Трифонов, за приватизиране на ББР и концесиониране на някои от инфраструктурните обекти.

Аз в партийно правителство не бих участвал. Експертно правителство, което е сглобено ясни цели, задачи и хоризонт – това е различно нещо. Честно казано, да гадаем бъдещето е нездраво. Трябва да действаме на базата на това, което е възможно в момента, каза още Василев.

- реклама -