Слави Трифонов, правителство, мандат

Слави Трифонов: „Има такъв народ“ ще предложи самостоятелно кабинет – Видео

ПП „Има такъв народ“ ще вземе мандата за съставяне на правителство и ще предложи състав на кабинета на Народното събрание.

Това заяви Слави Трифонов в изявление.

Партията няма да прави коалиция си нито една от партиите, представени в новото Народно събрание, категоричен беше Трифонов.

Предложението на ИТН за министър-председател е Николай Василев. Съставът на кабинета вижте тук:

Приоритетите на правителството пък ще бъдат:

Построяване на необходимия брой детски градини. Те ще поемат всички деца без места.

Построяване на чисто нова детска болница, закупуване на хеликоптери за спасителни и медицински цели, конструиране на всички магистрали, закупуване на до 1 млн. таблети или лаптопи за всички ученици и преподаватели.

Стартиране на приватизацията на ББР – 51% мажоритарен пакет и 49% през фондовата борса, рязко осветляване на процедурата за обществени поръчки, изкореняване на порочната практика да се плащат милиарди авансово, извършване на бързи съкращения в администрацията, въвеждане на мажоритарен вот, електронно гласуване и субсидия от 1 лв, закриване на спесъдилищата и спеспрокуратурата.

Подаване на заявление на България за членство в европейската космическа агенция – ще направим всичко възможно да изпратим мъж и жена, които да са първите български астронавти в НАСА, ще направим всичко възможно и да изпратим един северно-македонски астронавт.

Време е за идеи, не за постове, настоя Трофонов.

В последните години парламентът беше смачкан и унижен. В последните години България беше премиерска република. Уверен съм, че изброените приоритети не могат да бъдат само на една политическа партия или само на 60 депутати. Аз съм убеден, че това са приоритети за всички българи, но предстои да видим дали ще са приоритети и за всички български партии, каза Трифонов.

Няма да има прошка за тези, които са нарушили или нарушават закона, каза още той.

 

- реклама -