Американско шоу се шокира от Кирил Петков

Кирил Петков се прочу в САЩ с расистки изказвания.

Водещият на едно от най-популярните тв формати в Америка „The Daily show” Тревор Ноа цитира думи на премиера, в които той сравнява украинските бежанци с останалите, като според Петков украинците са европейци и образовани хора.

„Няма защо да се спекулира третират украинските бежанци по различен начин в сравнение с тези от Африка или Близкия изток.

Защото министър-председателят на България каза: „Това не са бежанци, те са европейци. Тези хора са интелигентни, те са образовани хора“.

Да, малко е шокиращо бих казал.

В същото време ще кажа, че съм впечатлен, че министър-председателят на България е намерил време, за да се запознае с повече от 1 милион бежанци, които напуснаха Украйна последната седмица.

Сигурно е провел много разговори от типа: Здрасти, как си, харесвам те“, заяви водещият Ноа.

Междувременно стана ясно, че Арабската телевизионна компания „Ал-Джазира“ обърна внимание на изказването на министър-председателя на България Кирил Петков след срещите си с европейските лидери по повод военната инвазия на Русия в Украйна.

Коментарите под публикацията са следните:

„Каква е тази глупост? Сега расизмът ви се разкрива“;

„Най-расистките и изявени държави в света са европейските държави, които са лишени от човешки права, но в действителност нямат човечност, а съотношението потисничество, престъпления и самоубийства е много високо“;

„И България ще се счита за цивилизована държава?“;

„Какво е това расистко говорене, изпълнено с омраза и дискриминация“.

- реклама -