млади

Пет неща, които да избягвате, за да останете млади по-дълго

Не е нужно да си слагате ботокс или филъри, за да съхраните свежия и младежки вид на кожата си. Специалистите са категорични, че има няколко далеч по-евтини и по-ефективни начина да останем млади за по-дълго време.

Правилните грижи, съчетани с точните физически упражнения, помагат много. Освен това е добре да се научим да избягваме лошите навици, които разрушават колагена, забавят циркулацията на кръвта и водят до образуването на бръчки.

Ето пет навика, от които трябва да се откажете незабавно, за да забавите процеса на стареене на кожата.

1. Пушене

пуши

Колкото и да ви е неприятно да го чуете, пушенето е най-бързият начин да се състарите преждевременно. Характерните движения при дръпването от цигарата водят до дълбоки линии около устните и по цялото лице. Пушенето забавя кръвоснабдяването на кожата, води до по-бързо изчерпване на витамин А и води до разграждане на колагена. В резултат имаме повече бръчки и фини линии, а кожата изглежда уморена и посивяла.

2. Слънчеви бани

Мощните ултравиолетови лъчи на слънцето, особено в последните години, причиняват значителни увреждания на кожата. Появяват се петна, хиперпигментация, дълбоки линии и бръчки. Слънцето също води до разграждане на колагена, отговорен за еластичността на кожата. Затова стойте далече от слънцето и винаги носете слънцезащитен крем с висок фактор. Не забравяйте и шапката.

3. Мръщене

Присвирването на очите и мръщенето водят до образуването на специфични и изключително неприятни бръчки тип „пачи крак”. Освен това при този вид мимики се образуват торбички под очите и бръчки около устните.

4. Спане по корем

сън

Спането по корем е любимо на много хора, но ако искате да запазите младостта си, забравете за него. Търкането на кожата на лицето, шията и деколтето във възглавницата и чаршафите, съчетано с натиска върху тях, причинява гънки, които могат да останат за постоянно във времето. Спете по гръб, за да предотвратите това.

5. Твърде много алкохол

алкохол

Консумацията на твърде много алкохолни напитки води до обезводняване на организма и изсушаване на кожата. Освен това се влошава и качеството на съня. Така се стига до ускоряване процесите на стареене и спадане на цялостния имунитет на организма.

- реклама -