храни
pixabay.com

5 храни, които трябва да избягвате, ако сте над 30 г.

След 30-годишна възраст тялото бавно започва да остарява, плътността на костите намалява и това води до серия от проблеми. Пълноценното хранене и движението са ключови за по-дългото задържане на младостта. Вижте 5-те храни, които категорично трябва да избягвате, ако вече сте минали 30-те.

Плодово кисело мляко

Киселото мляко е полезно за здравето, но не и когато е от вида на готовите плодови млека, които съдържат голямо количество захар, оцветители и консерванти. Освен че водят до качване на килограми, пловите млека могат да предизвикат проблеми с храносмилането и да доведат до повече бръчки.

Консервирани зеленчуци

Не се залъгвайте, зеленчуците от консерва не са полезни и нямат нищо общо със свежите. Те съдържат много сол, което води до проблеми на кожата и може да доведе до рак.

Алкохол

Ако вече сте минали 30-те, със сигурност сте забелязали, че вече не можете да купонясвате както на 20. Тялото ви вече не е в състояние да се справи с количеството наличен алкохол, което означава, че по-късно това може да доведе до сериозни проблеми със сърдечно-съдовата система.

Пуканки

Ако сами приготвите пуканките си вкъщи, няма да са толкова вредни. Купените или приготвените от пакетче в микровълновата обаче няма как да са полезни за вашето здраве. Също така солта, захарта, карамелът, сиренето и всякакви други добавки вътре. Не си струва риска, нали?

Диетична кола

Производителите може да твърдят, че в диетичните напитки няма захар, но вътре има изключително вредни и опасни за здравето подсладители, като например аспартам. Има и много калории, които определено не са ви нужни. Сами разбирате, че няма как тези напитки да са диетични. 

- реклама -