джамията
Снимка: Фейсбук

47-годишен баща на 4 деца е нападателят от джамията в Лондон (СНИМКИ)

47-годишен баща на 4 деца е нападателят от джамията във „Финсбъри парк“ в Лондон миналата нощ. Властите в страната обявиха, че са идентифицирали атентатора като Дарън Озбърн от Кардиф.

Нападателят, който крещял „Искам да избия всички мюсюлмани“, е женен мъж и баща на 4 деца, а семейството му живее в „Уестън-супер-Мар“. Домът му се намира близо до голф клуба на Кардиф в североизточните части на града.

Дарън Озборн беше арестуван от полицията по подозрение, че е извършил умишлено убийство.

Съседите му са били шокирани, че именно той е бил арестуван

По-рано кметът на Лондон Садик Кан заяви, че атаката във „Финсбъри парк“ е „нападение срещу всички нас, нашите споделени ценности като толерантност, свобода и уважение“.

„Не знаем мотивите зад нападението, но тероризмът си е тероризъм, без значение от целта и това, което вдъхновява болните и извратени извършители, които извършват тези зли престъпления“, каза още лондонският кмет.

Кан добави, че най-доброто, което британското общество може да направи след това нападение, както и след пожара в „Гренфел тауър“, е да „ценим ценностите, които ни обединяват“.

Междувременно ООН обяви, че разглежда случилото се до джамията в Лондон като атентат. При инцидента загина един човек, десет са ранени, осем от тях остават в болница.

- реклама -