още

Още един инцидент с автомобил на Tesla

Още един инцидент с безпилотен автомобил на Тесла. Колата се разби. Инцидентът е станал докато автомобилът е бил на автопилот. Шифьорът, който е бил в него не е пострадал сериозно.

Това е третият инцидент с кола на Тесла. Преди време едно от изпитанията на колата завърши със смъртен случай.

Загиналият е бил в колата, когато тя се блъснала в камион, завил неочаквано на магистралата пред автомобила. Камерите на електрическия Модел Ес (Model S) не успели да различат бялото ремарке на камиона от светлосиньото небе над него и да активират автоматично спирачките.

Според шофьора на камиона 40-годишният собственик на самоуправляващия се автомобил, гледал филма „Хари Потър“ и карал много бързо.

Tesla-Model_S_2013_800x600_wallpaper_20Тесла е сред няколкото автомобилостроителни и технологични компании, които правят изпитания на самоуправляващи се автомобили. Подобни програми имат също Гугъл, Форд, Дженерал мотърс и Ауди.

Системата за автопилот при колите на Тесла по принцип е изключена и за включването й в тестов режим е необходимо изричното съгласие на водача. След като заработи, системата напомня на шофьора да държи ръцете си на кормилото и „да бъде готов да поеме управлението по всяко време“, посочва компанията.

6-tesla-model-interior-stranichnaАмериканските регулаторни власти вече разследват компанията.

Цената на акциите на Тесла веднага спаднаха след новината за смъртен случай.

- реклама -