Дамар Хамлин, звезда от НФЛ
Снимка: twitter.com/BUFSportsTalk

Звезда от НФЛ в критично състояние, колабира на терена

Дамар Хамлин – звезда от НФЛ – е в критично състояние, след като колабира по време на мач снощи. Защитникът на Бъфало Билс загуби съзнание след сблъсък със съперник от Синсинати Бенгалс.

Инцидентът се случи по време на първата четвърт. Тогава рисийвърът на Бенгалс Тий Хигинс го удари леко в гърдите с шлема си. Хамлин се изправи, но след това се строполи на земята.

24-годишният Хамлин получаваше помощ на терена над 30 минути. Докато медиците му даваха първа помощ, те бяха заобиколени от играчи и на двата тима. Голяма част от тях бяха видимо притеснени, други плачеха трети се молеха. После той беше отведен в местна болница, като в линейката е било и семейството му. Около час след индицента НФЛ прекъсна мача.

„Виталните му показатели се върнаха в нормални граници. Той е в медицинска кома и му правят тестове. Когато има още информация, ще я съобщим“, написа представителят на играча Джордон Рууни.

Хамлин – звезда още в университета в Питсбърг – беше привлечен от Билс миналата година. През миналата година беше резерва, но тази е титуляр.

Билс и Бенгалс са между най-силните тимове в НФЛ този сезон и мачът между тях се чакаше с огромен интерес. Очаква се Билс да се приберат в Ню Йорк, което означава, че мачът едва ли ще се доиграе скоро.

 

- реклама -