заведения, протест, мерки
Снимка: БГНЕС

Заведенията искат да отворят и вътре от средата на месеца

На 12 април ще направим среща с Министерството на здравеопазването, за да видим как се движим. Идеята е, ако са паднали числата, от 15 да можем да работим и вътре, заяви председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов.

Той обясни, че има заведения, които не са се съгласили да отворят днес, защото финансовите изражения не са добри. Ричард Алибегов е категоричен, че работата при тези условия обаче е по-добрият вариант от това да не се работи изобщо.

„Хората не са съгласни, защото финансовото изражение за тях е негативно, за всички нас е негативно. Важно е обаче персоналът – най-ценния актив, който имаме ние, да се върне на работните си места. Осъзнавайки, че работим на загуба, по-добре да работим, отколкото да изчакаме още 15 дена и да не работим“, каза още той.

„Финансовото изражение на това само градините да работят по принцип е негативно, тъй като 20 % от капацитета няма как да изплаща 100 % от разходите, но е важно персоналът да се върне на работните места. Колкото и да е малък обемът, който ще имаме като работа, това все пак ще позволи хората да изкарват по -прилични пари и най-вече – да се върнат отново към ритъма на работа. Стоенето във вкъщи получаването на помощи не влияе добре психически, а и не е добре за работната атмосфера впоследствие- хората стават лениви, губят навици. Със сигурност е по-добре да се работи дори така. Ако е само за две седмици, бизнесът ще се справи“, обясни председателят на БАЗ.

източник: Фокус

- реклама -