Заради двойка по математика: 13-годишен сложи край на живота си

По първоначална информация,

детето си тръгнало по-рано от училище днес, след което се прибрало в дома си и се самоубило. Тялото му е открито от родителите, които подали сигнал на тел. 112.

Съседи споделиха, че на място

пристигнали медици и много униформени.

Двойка по математика е причината за това шестокласник да сложи край на живота си в Пловдив. Поне това споделиха родители на негови съученици пред „Марица“. Трагедията се разигра вчера следобед. Сигналът за откритото починало дете,

ученик в ОУ „Душо Хаджидеков“,

е подаден на тел. 112 към 15.30 часа. На място са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ, като при първоначалните действия не са установени данни за насилствена смърт. Категорично става въпрос за самоубийство.

Прокуратурата наблюдава досъдебно

производство по случая. Назначена е съдебно-медицинска експертиза с цел установяване причините за смъртта.

Всички родители са потресени, някой от децата  дори не искат да ходят на училище. Според други източници, 13-годишният ученик не е получил двойка, но имало вероятност да получи такава, което също му повлияло.

Не сме на себе си. Това е изключително тежък

момент за всички нас – за училището, за родителите, за учителите, за децата. Така директорката на ОУ „Душо Хаджидеков“ Грозденка Николова коментира пред „Марица“ трагедията с 13-годишния ученик, който вчера сложи край на живота си.

По думите й, момчето е било изключително

добър ученик, не е имало абсолютно никакви знаци в поведението му, които да подскажат, че има проблем и че е способен на това. Предстои психолог да разговаря със съучениците на детето и с учениците от другите класове.

От ръководството на ОУ „Душо Хаджидеков“ в Пловдив отмениха всички тържества до края на учебната година, заради починалия 13-годишен ученик. Това става ясно от официално съобщение

на сайта на учебното заведение.

„С прискърбие съобщаваме, че вчера в следобедните часове, в дома си, почина наш ученик. До края на учебната година отменяме участието си във всякакви чествания и тържества. Светла памет!“, гласи цялото съобщение.

Всички учители, родители и ученици

са потресени от трагедията, която стана вчера следобед. Родители коментираха пред „Марица“, че причината момчето да сложи край на живота си е получена двойка по математика. Според други източници, на детето е казано, че ще получи ниската оценка, което го травмирало и се стигнало до трагедията.

- реклама -