Виктория Маринова

Започва делото за убийството на журналиста Виктория Маринова

В Окръжен съд – Русе днес трябва да започне делото за убийството на журналиста Виктория Маринова. Подсъдим за жестокото убийство е Северин Красимиров.

Очаква се той да признае вината си и делото да протече по съкратено съдебно производство. Така със сигурност Северин ще се размине с най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна.

Обвинителният акт е за блудствени действия, изнасилване и умишлено убийство по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

По време на досъдебното производство, продължило 5 месеца, са разпитани повече от 30 свидетели и са направени над 15 експертизи.

Северин

Разследването недвусмислено е показало, че става дума за чист криминален случай, със сексуален мотив за извършване на престъплението, който няма нищо общо с професионалната реализация на Виктория Маринова. Според психиатричната експертиза, Северин има лека степен на умствено изоставане, но не и психично разстройство. Това означава, че разбира постъпките си и може да носи наказателна отговорност.

- реклама -