За радост у дома: Бърза шоколадова торта-без печене и за нула време

Бързо, лесно и вкусно! Всеки иска това и то с ефект „уауу“. Затова днес ви идваме на помощ и ви предлагаме една бърза и лесна шоколадова торта с прекрасен сметанов крем. Лека и вкусна, а се прави за минути. После само похапвате и се наслаждавате.

Може да се приготви буквално за 20 минути и то без да включвате фурна. Нито пък да правите блатове.

Нужни са ви следните продукти:

300 гр. шоколадови бисквити

100 гр.масло

От тези продукти ще се приготвим блатовете за тортата. За целта трябва да смелите бисквитите на трохи в чопър. Това става буквално за секунди. Изсипвате ги в купа и добавяте разтопеното масло. разбърквате добре, да се получи добра консистенция. Получава се нещо като влажен пясък.

За крема ви трябва:

400 гр. кисело мляко с масленост 5% или заквасена сметана. Тя има масленост 20%

Течна животинска сметана за разбиване, с масленост 35%-около 250 мл.

30-40 гр. пудра захар

В дълбока купа изсипвате течната сметана. Тя трябва да е много добре охладена. Разбивате първо на ниска степен на миксера, след това на по-висока. Трябва да стане гъст крем. Добавяте пудрата захар и киселото мляко. Разбърквате добре, за да се получи еднородна смес.

Във форма за торта застилате хартия за печене и изсипвате част от трохите, за да оформите блат-по дъното, но и повдигате, за да оформите малък бордюр. Оформя се нещо като кошничка. Изсипвате от крема, за да покриете над блата. С остатъка от бисквитените трохи покривате цялата повърхност от формата. така оформяте тортата и отива в хладилника за няколко часа, за да попие. Ще си оближете пръстите от вкусотия.

Източник: Vkusno ot Vali

- реклама -