Една от дарените рокли в групата

За бала: Родители броят по 2600 лв. за рокля

Родители са готови да броят до 2600 лева за рокля като на принцеса, за да задоволят капризите на своите момичета. Много модели и тенденции бяха показани на специализираното изложение „Моден салон абитуриенти-2023“. На него 25 дизайнери и модни къщи показват над 2000 модела рокли, с различни дължини и цветове, като най-много са дългите.

Цени

Цените стартират от 600 лева, могат да стигнат до няколко хиляди лева, като по-голямата част от роклите са около 1200 лева, обясняват от една от модните къщи. Но има и тоалети по 200-300 лева, допълват други.

По 3-4 рокли най-много разрешават да се пробват, казват на момиче, което е грабнало две закачалки, докато майка му подава още две. На друг щанд пък се е събрала цялата рода, за да избират тоалета на своята абитуриентка. Има и дошли с гадже, което гледа с възхита момичето си, облякло поредната бална рокля. „Тази ми е малка, а тази голяма. Дали ще се връзва цветът на очите ми“, пита то, докато се върти пред огледалото.

Мода

Търсят се по-наситени цветове, не пастелни, а по-категорични и бляскави в златисти и сребристи нюанси. Дългите рокли са най-тържествени и затова много девойки ги избират. Но напоследък по западен образец момичетата започват да харесват и тези до средата на прасеца, които се комбинират с тънък и висок ток. „Впечатлението ми е, че всяко младо момиче е индивидуално и търси различен модел. Късите модели подчертават тяхната младост, закачливост и свежест, казва дизайнерката Поля Кинова от „Палома фешън“, която заедно със сестра си Ваня Гинова са носителки на най-престижната награда за мода в България – „Златната игла“ за булчинска мода за 2019 г.

След като пробват различни рокли за бала, семейство избира гривна и обеци за своята дъщеря абитуриентка и плащат по 200-300 лева за гривна с обеци и колие. Има и корони, които са като магнит за младите момичета, но според родителите им те са отживелица.

Източник: Телеграф

- реклама -