прайд
сн. БГНЕС

Яйца и димки полетяха към участниците на първия „Бургас Прайд”

Напрежение в Бургас на първия Прайд, който се провежда в морския град. В един и същи час от двете страни на централния площад в града се събраха привържениците на хората с различна сексуална ориентация и защитници на традиционното българско семейство.

Плътен кордон от полицаи от цялото Южно Черноморие, жандармерия от Варна, водно оръдие и кучета следяха да не се стигне до физически сблъсък между участниците.

сн. БГНЕС

Хората от контра прайда приеха като провокация, че събитието се провежда в Международния ден на семейството.

И атакуваха участниците в прайда с яйца и димки.

„Ние имаме право на семейство, на личен живот, нали така! Хомосексуалните хора също имаме право на семейство или нямаме право!? Кажете вие!“, коментира Виктор Лилов.

От другата страна на площада се бяха събрали привърженици на традиционното българско семейство, рокери и хора, които търсиха провокация.

„Не искаме същества с някаква объркана сексуална ориентация да ни го натрапват. Те могат да правят каквото си искат без да се натрапват”, каза Стефан Петров от ОЗБГ.

„Аз не съм тук, за да ги мразя, не искам да ги обиждам, няма да ги обиждам, но не желая да ми се натрапват на мен и обществото”, коментира Георги Йорданов.

сн. БГНЕС

До напрежението се стигна, след като хората от анти прайда успяха да пробият кордона от полицаи и стигнаха до огражденията, където бяха охранявани хората с различна сексуална ориентация.

- реклама -