ВМРО и БСП

ВМРО и БСП не се разбраха за общ кандидат-президент

ВМРО и БСП не се разбраха за общ кандидат за президент.

„ВМРО имат свое решение да търсят коалиция сред патриотичните сили. Оставаме отворени за разговори по принципните теми”, обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща между двете партии.

Нинова допълни, че с ВМРО споделят отрицателната си оценка за сегашния мандат на президента Росен Плевнелиев, който БСП определя като провал.

Двете партии са на една позиция и в желанието си за промяна на президентската институция с цел по-балансирана външна политика.

Корнелия Нинова добави, че към този момент БСП търсят човека и обединението в ляво, а ВМРО търсят обединението на патриотичните сили.

От своя страна, председателят на ВМРО Красимир Каракачанов благодари на Корнелия Нинова за поканата и подчерта, че и в предишния парламент между БСП и ВМРО са били на едно мнение по теми, които са важни за обществото.

„Аз винаги съм казвал, че няма ляво, няма дясно. Има националноотговорна политика и националнобезотговорна политика“, добави той.

ВМРО ще търси възможност за създаване на патриотична коалиция с ВМРО, НФСБ и „Атака“. Ще се мисли и за евентуална обща кандидатура за президент и вицепрезидент.

- реклама -