Владимир Илиев

Владимир Илиев: Радвам се, че най-после ми се получи

Сребърният медалист от Световното първенство по биатлон на 20 км Владимир Илиев се прибра в България. На летище София той бе посрещнат от много свои фенове и съграждани от Троян. Илиев пристигна на родна земя заедно с Красимир Анев и неговият личен треньор Георги Фъртунов, след като за тях сезонът в Световната купа приключи.

„Много хубаво посрещане. Приятно съм изненадан. Щастлив съм, че съм на родна земя след близо 5 месеца и съм радостен, че този мой резултат се случи точно сега. Този медал ми спаси сезона. Биатлонът е моят живот и всичко ми коства много усилия и труд. При много спортисти резултатите така и не идват и съм безкрайно щастлив, че на мен ми се получи. На големи първенства винаги се справям добре, но медалът все ми се изплъзваше. В биатлона един изстрел може да е решаващ и сега се получи. Пайфер и Тарей Бьо ме поздравиха и казаха, че не са изненадани. Надявам се да съм здрав и да продължа още няколко години. Може да се каже, че ще участвам и на Игрите в Пекин през 2022-а“, заяви Илиев.

Краси Анев: Подлагаме се на много лишения

Европейският шампион от Минск на 20 км Красимир Анев, заяви, че се надява двамата с Владимир Илиев да са вдъхновили много български деца да започнат да тренират биатлон. Той сподели още, че не знае кога ще приключи кариерата си, но няма да продължава до Олимпийските игри в Пекин през 2022 г.

„Надявам се с тези успехи да сме мотивирали много деца, за да спортуват. Трудното е отговорността, защото всеки успех носи очаквания. Подлагаме се на много лишения, за да постигаме тези резултати. Все още не знам до кога ще се състезавам, но със сигурност няма да е до Игрите в Пекин през 2022 г. По-лесно ми е да не си правя генерални планове. Видяхме, че ако се трудим усилено и имаме късмет, не е невъзможен и медал от Световно първенство. За тези резултати бяхме готови още преди няколко години, но шансът не идваше. Успяхме да дочакаме успеха. Имаме много талантливи момчета и момичета, но те трябва да са по-устремени, да се влагат на 120%, за да вървят нагоре. Българският биатлон има бъдеще“, каза Анев.

- реклама -