парк
сн. БГНЕС

Вижте ще разреши ли ген. Мутафчийски разходките на деца в парковете

Ръководителят на Националния оперативен щаб професор Мутафчийски изрази надежда, че парковете може да бъдат отворени за разходка на деца с родители, но при спазване на съответните изисквания.

„В неделя Фандъкова обяви, че ще се проведе учение, в което ще се създаде организация за посещение на парка и дали се спазват забраните. Тази сутрин четох, че в Австралия са забранени плажовете за пореден път, защото се оказва, че мерките се спазват, след което има нарушения и съответно бум на заразените. Ние искрено се надяваме, че нашите съграждани ще спазват физическата дистанция и ще стане възможно да се разхождат в парка“, допълни генералът.

Мутафчийски не се ангажира на този етап до каква възраст ще могат да бъдат децата, които ще имат право да бъдат разхождани в парка.

„Но, все пак не става въпрос за гимназисти, които да ги разхождат майките им. Става въпрос за деца, които се разхождат с родителите си. Годините на децата, подлежащи на разходка, ще ги определят градоначалниците във всеки град, както и конкретните мерки за посещение на парковете“, обясни още началника на оперативния щаб.

- реклама -