Симеонов

Вицепремиерът Симеонов: Демографският проблем не се дължи на 6-месечното ни управление

За 6 месеца отговорното управление на ГЕРБ и „Обединени патриоти” свърши немалко. Това заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симонов, който участва в разисквания относно политиката за решаването на демографските проблеми в страната.

„Това е един от най-тежките проблеми на съвременна България. Не мога да приема някои упреци на представители на лявата част в залата, че едва ли не това се дължи на 6-месечното управление на коалиционното правителство на ГЕРБ и „Обединени патриоти”. Това просто не е сериозно“, категоричен бе Симеонов.

Това са процеси, които се развиват и формират с десетилетия

Той коментира и изказването на Георги Гьоков, че негативните демографски показатели трудно може да бъдат преодолени с мерки, взети в „джунглата на това управление”.

„Това е некоректна квалификация, защото в такъв случай срещу вас сега стои един звяр, излязъл от джунглата. Мисля, че нямате такова мнение за мен”.

Вицепремиерът Симеонов не коментира поредния призив от страна на ДПС да депозира своята оставка, като заяви: „Въпросът, който обсъждаме в Народното събрание, е достатъчно отговорен, за да бъде обсъждан по този начин. Всъщност, той трябва да бъде обсъждан, а не да бъде използван политически”.

- реклама -