уиски

Виетнамец притежава колекция от уиски за над 16 млн.долара

Повечето от нас се радват когато притежават бутилка или две хубаво и скъпо уиски. Какво ще кажете обаче за колекция от малцовата напитка, оценена на десетки милиони? Да, някои хора определено си падат по уискито. Като например виетнамския бизнесмен Виет Нгуен, който е горд притежател на най-скъпата колекция бутилки, пълни до една с огнена вода.

Тя е оценена на 16,7 млн. долара

При това колекцията на Нгуен е призната като най-скъпата от Рекордите на Гинес.

Виетнамецът притежава някои от най-скъпите и редки уиските в света, някои от които са на повече от 100 години. Общо в колекцията има 535 бутилки, повечето от които първокласен шотландски и японски скоч.

„За мен колекционирането на уиски е страстта на живота ми. Във всеки един свободен миг, аз проверявам всички аукциони и търговски сайтове в търсене на най-известните и редки уискита по света. За целта е необходимо голямо търпение и още по-големи финанси. Но, аз се гордея с постигнатото„, споделя самия бизнесмен.

Той е категоричен, че няма никакво намерение някога да продаде колекцията си или да се раздели с нея, изпивайки уискито. Дори напротив – Нгуен ще продължи да я разширява и да издирва нови и нови бутилки.

- реклама -