Айтос

Вероятно спукана гума е предизвикала зверската катастрофа край Айтос

Шофьорът на товарния автомобил, който връхлетя върху две коли на пътя Айтос – Бургас е с политравми, останалите пострадали при катастрофата са в добро състояние. Има една починала жена. Това каза по време на извънреден брифинг от мястото на инцидента ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР – Бургас, цитиран от Фокус.

„Около 15.00 часа днес е настъпило пътнотраспортно произшествие между тежкотоварен автомобил, превозващ метални профили и други метални изделия, и три леки автомобила, движещи се срещу него. В следствие на произшествието е загинала жена на 57 години. Шофьорът на тежкотоварния автомобил е с политравматизъм и е настанен в УМБАЛ – Бургас. Останалите пострадали – още трима души, са в добро състояние“, поясни ст. ком. Калоянов.

Той добави, че към момента не могат да се посочат конкретните причините за произшествието, но по първоначални данни се касае за спукана гума на тежкотоварния автомобил.

„Подчертавам обаче, че това са само първоначални данни, а всичко ще стане ясно след назначените експертизи. Виждате, че се създаде пречка с преминаването на автомобилите по пътя, но движението ще бъде скоро възобновено“, допълни директорът на ОДМВР – Бургас.

На мястото на инцидента присъства и Георги Чинев, административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, който заяви, че са взети проби за алкохол и наркотици от всички водачи, участвали в катастрофата.

„На този етап не мога да се ангажирам с конкретни данни относно наличието на алкохол“, допълни той.

В катастрофата е участвал общинският съветник и бизнесмен Георги Янев.

Той каза, че няма сериозни травми от удара, но жертвата е неговата пътничка, била е на задната седалка.

„Пътувахме към хотела ми в с. Съдиево, Тодорка е мой служител – готвач в заведението в хотела. Много съжалявам за нея. Още съм в шок. Съболезнования на близките й“, каза Янев пред местния сайт Flagman.

Той разказа за ужаса, който са преживели. Причината за катастрофата е била, по негови думи, спукана гума.

„На тира му гръмна предната лява гума и видях как огромният автомобил тръгна настрани. Първо удари другата кола, после нас. Опитах се да избегна сблъсъка, но не успях. Добре, че не беше челен, тогава щеше да помете всичко“, каза още Янев.

- реклама -