Сирия

Важни срещи за бъдещето на Сирия

Иран предлага тристранна среща за Сирия

Министърът на външните работи на Иран Джавад Зариф предложи да бъде организирана тристранна среща с участието на Турция, Русия и Иран, на която да бъдат обсъдени пътищата за уреждане на сирийската криза.

Начело на делегация Зариф направи вчера официално посещение в Анкара, където се срещна с турския си колега Мевлют Чавушоглу. Според иранската агенция Ирна той е разговарял и с президента Реджеп Ердоган и с премиера Бинали Йолдъръм.

Двете страни са обещали да укрепват политическото си сътрудничество, изтъквайки, че приоритет за Анкара и Техеран си остава запазването на единството на Сирия и възпрепятстването на кюрдските сепаратистки действия.

Според източници, цитирани от „Ал Хаят“, не било изключено Ердоган да посети Техеран след няколко седмици.

Среща Лавров-Щайнмайер на 15 август за Сирия и Украйна

Министрите на външните работи на Русия и на Германия Сергей Лавров и Франк-Валтер Щайнмайер ще обсъдят на преговори на 15 август в Екатеринбург уреждането на конфликта в Сирия и положението в Украйна.

Сергей Лавров и Франк-Валтер Щайнмайер ще направят преглед на актуалните аспекти на двустранното сътрудничество в политическата, търговско-икономическата и културно-хуманитарната сфера.

- реклама -