Ваут ван Аерт
Снимка: twitter.com/letour

Ван Аерт взе етапа, Погачар – жълтата фланелка

Ваут ван Аерт спечели часовника в 20-я етап в Тур дьо Франс. Това е четвърта победа за колоездача на Йъмбо-Висма в Тура, но първа в часовник.

Лидерът в генералното класиране Тадей Погачар (ОАЕ) завърши седми днес, при това без да се напряга особено. Той обаче продължава да има много солиден аванс и ще защити титлата си от миналата година. Вторият в генералното класиране Йонас Вингегорд също защити позицията си, като завърши трети днес. Той също е от отбора на Йъмбо-Висма.

„Беше много трудна обиколка за нашия тим. Но завършваме с три етапни победи и второто място на Йонас. Това е невероятно, при положение, че сме само четирима останали“, каза Ван Аерт. Лидерът на Йъмбо-Висма Примож Роглич отпадна рано. После пък Тони Мартин се блъсна в картонен плакат в най-забележителния инцидент в първите дни. А след още едно падане също се отказа.

Трети в тура ще завърши Ричард Карапас (Инеос). Така той ще стане първият еквадорец с подиум в Тур дьо Франс.  

Утре е финалът в Париж, като преди него има само един въпрос – дали Марк Кавендиш ще спечели етапа. Ако го направи, той ще подобри рекорда на Еди Меркс от 34 етапни победи в Тура.

- реклама -