хазарта Валери Симеонов, НФСБ, хазарт, контрол
сн. БГНЕС

В. Симеонов: Радев вече губи мярката

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че президентът Румен Радев вече губи мярката. Той не скри, че не е очаквал и на Гергьовден, толкова тачен от българите празник, Радев отново да критикува властта. „За мен беше доста грубо на 6 май да се търси нещо скандално, някакви недъзи да се говорят. Това стана практика на президента, но то не работи в негова полза. Аз мисля, че с едни такива постоянни атаки към изпълнителната власт, той се обезличава. Прехвърля мярката“, категоричен беше Симеонов пред NOVA.

Относно упрека на партньора ВМРО от малката коалиция, че НФСБ им краде идеите, Симеонов отговори, че при тях водещо е колективното начало и подобни, вътрешнокоалиционни въпроси оставя за по-нататък.
Законопроект на НФСБ предвижда компенсации за концесионерите на плажовете, когато бъдат премахнати цените на чадърите и шезлонгите, каза още той.

„Когато нашето предложение бъде прието от Народното събрание, всички различни мнения няма да имат смисъл. Когато е закон, трябва да се изпълнява. Когато има компенсации, не виждам защо някой трябва да има нещо против. Концесионната такса ще бъде по-ниска. Нашето предложение е тя да се намали с 50%”, посочи още Симеонов.

Председателят на НФСБ обясни и мярката на правителството за спасяване на туризма чрез купони за българските граждани. „Обединили сме се около това да се разработи внимателно системата за купони или талони, която да даде възможност гражданите да получат веднага достъп до хотелите и ресторантите, а от друга страна да се налеят финансови средства в доста тежко пострадалия туристически сектор”, разясни той и допълни, че са отправили и друго предложение – учениците, които ходят на зелени училища, също да получат по 100 лв.  

Източник: Нова ТВ

- реклама -